Nordprodukter har pålar vid bryggor lite varstans på västkusten, bland annat i vackra Gerlesborg. Vi åkte dit en aprildag och pratade med Jan-Erik, som både bott och haft båtplats där länge.

Jan-Erik berättade för oss att han haft båtplats länge i Gerlesborg. Ända sedan 1974 när bryggan byggdes. När det är säsong är det en fiskejolle som är 23 fot och med frambyggd ruff som Jan-Erik har vid bryggan. Den använder han mest när han är ute och fiskar hummer och makrill.

Hur ofta åker du båt?

Nu är det inte så väldigt ofta, det kanske blir en gång i veckan eller så. Förut när jag var lite yngre var jag mer på sjön. Då när jag var ute och fiskade makrill så var steg vi upp redan två på morgonen för att kunna vara tidigt ute. Vi brukade vara ute i juni när det var ljust och härligt väder och då var det härligt att komma ut. Då var det kul! Nu för tiden är det som sagt inte så ofta, men jag fiskar så det räcker till hushållet och det är ju bra.

Bryggan där Jan-Erik har sin båt heter Spånslätts Brygga och den är det Tanums Kommun som har hand om. För några år sedan bestämde sig kommunen för att renovera bryggan i Gerlesborg och använda Nordpålen som förtöjningspålar. Det har blivit ett lyft för hela bryggan, som ser prydlig och hel ut året om. För Jan-Erik, som ju har sin båt där, känns Nordpålarna mer stabila än de gamla träpålarna.

Har du någon gång råkat köra in i en Nordpåle?

Ja, det har jag gjort. Men det går bra för den ger med sig lite och då glider man förbi på sidan, så man hamnar aldrig rätt på. Men den är stabil ändå, så det fungerar bra.

Slutligen: Vad måste man se eller uppleva i Gerlesborg om man besöker det för första gången?

Vi har ju Gerlesborgsskolan, den är intressant att gå ner och titta på. De har utställningar och så kan man äta en bit mat. Vill man ligga över här finns Akvarellen, där har de rum med bra frukost på morgonen. Sedan har vi också  stenhuggarkollektivet där de hugger sten och göra skulpturer, det är spännande att titta på och de som jobbar där är väldigt duktiga. Så det finns en del smått och gott att upptäcka.

se våra produkter

Här hittar du spånslätts brygga

Kontakta oss

Följ oss på Facebook!

Följ oss på Facebook!

Följ oss på Facebook!

Copyright © 2019 Nordprodukter – en del av Markexpo

Org.Nr: 559116-1004
Scroll to Top